1

Astăzi, la deschiderea WWDC, Apple a anunţat o serie de produse software și hardware noi. Compania a prezentat o nouă versiune a sistemului său de operare mobil – iOS 7. Zvonurile anterioare s-au confirmat: designul platformei a devenit mai „plat” și minimalist. Potrivit lui Tim Cook, aceasta este cea mai importantă schimbare în sistemul de operare de-a lungul existenței sale.

5

2

Au fost modificate iconiţele, fontul, aplicațiile integrate, imaginile de fundal, cu posibilitatea de a seta mai mulți parametri. OS-ul a primit ecrane semi-transparente cu animații „curgatoare”, în funcție de înclinarea telefonului.

3

4

Dezvoltatorii au refacut interfata functiei „Apelului” și au adăugat funcționalitaţi programului ce arată timpul, acesta  dispune acum si de animații. În iOS 7 a apărut „Control Center”. Acesta oferă acces la aplicațiile cheie, setări și player.

Compania a prezentat o nouă versiune a sistemului său de operare desktop – OS X Mavericks. Aceasta include funcții cum ar fi suportul pentru mai multe ecrane și tag-uri în Finder. Dupa cum asigură cei de la Apple, dezvoltatorii au optimizat consumul de energie, lucrul cu procesorul și memoria.

6

7

8

În browserul Safari a apărut bara laterală cu marcaje și mesaje de pe Twitter. În browser-ul web a mai fost adăugat un scrolling „super lin”. Potrivit celor de la Apple aplicația rulează mai rapid decît Firefox și Chrome.

10

9

Compania a vorbit și despre serviciul de stocare a parolelor iCloud Keychain cu sincronizarea „în nori”, a prezentat centrul de notificare refacut cu transmiterea de mesaje, trimise la dispozitivele iOS și capacitatea de a răspunde direct din fereastra cu notificari. Lansarea OS X Mavericks este programată pentru aceasta toamnă.

13

11

12

În cadrul prezentatii produselor „hardware” Apple a prezentat o linie actualizată de MacBook Air. Laptop-urile noi au procesoare Intel Haswell cu performanțe mai mari faţă de predecesori şi o viaţă mai lungă a bateriei. Versiuinea laptop-ului cu ecran de 11 inch, cu o singură încarcăre, poate funcţiona 9 ore, cea de 13 inch – 12 ore.

15

14

Laptop-urile au primit modul Wi-Fi 802.11ac și adaptor Aeroport Extreme cu suport pentru acest standard. În SUA, vînzările de MacBook Air încep astăzi. Costul rămîne același, începînd cu 999 de dolari pentru versiunea cu ecran de 11 inch și de la 1099 de dolari – pentru modelul mai mare.

Apple a prezentat, de asemenea, un nou Mac Pro. Acesta este un computer desktop cu specificații moderne si care este de opt ori mai compact decît predecesorul său. Dispozitivul a primit un procesor cu 12 nuclee, două plăci grafice de la AMD și un SSD.

17

18

16

Mac Pro este echipat cu patru porturi USB 3.0 și șase Thunderbolt 2. La calculator pot fi conecte simultan patru monitoare cu rezoluție 4K. Producerea calculatoarelor este organizata în Statele Unite.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.