Apple a lansat aseara ultima versiune a sistemului de operare iOS 5 ce vine cu peste 200 de actualizări. iOS 5 poate fi instalat pe a treia si a patra generatie de iPod-uri Touch, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S (preinstalat), dar si pe iPad si iPad 2.

Pentru a se putea descarca noua versiunea a sistemului de operare (care va avea in jur de 700 MB) este nevoie de iTunes 10.5.

Pentru multi, instalarea iOS 5 va reprezenta ultima data cand vor conecta dispozitivul lor iOS, prin USB, la un PC pentru back up, sincronizare sau update. De acum inainte, iOS 5 va putea realiza toate aceste operatii wireless, astfel ca nevoia folosirii unor cabluri a fost eliminata.

iOS 5 aduce peste 200 de noi functii, printre ele numarandu-se:

Siri – Poate primi comenzi vocale de la utilizator pentru executarea unor task-uri, dar poate raspunde si la intrebarile adresate de acesta.

iMessage – Acest  sistem de comunicare reprezintă fără doar şi poate o ameninţare directă la serviciul BBM oferit de Research in Motion şi ar putea foarte uşor să influenţeze şi opţiunile de SMS oferite de operatori. Cu iMessage poţi trimite mesaje, poze şi clipuri video unui prieten ce foloseşte aceeaşi aplicaţia, fără niciun cost. Astfel, poţi comunica pe gratis cu prietenii tăi de pe un iPad pe iPhone, iPod Touch pe iPad şi aşa mai departe.

Newsstand – Newsstand îţi prezintă ultimele oferte în materie de publicaţii din Statele Unite.

Accesul la camera foto – Utilizarea camerei foto a fost îmbunătăţită cu două funcţii extreme de folositoare. Prima îţi oferă acum posibilitatea de a accesa camera din ecranul de Lock, ceea ce elimină sarcina enervantă de a debloca aparatul pentru a intra în aplicaţia dedicată. A doua funcţie adăugată în iOS 5 îţi permite să faci fotografii prin apăsarea butonului de volum.

Twitter – Cei de la Apple au decis să faciliteze folosirea reţelei de socializare pe dispozitivele lor mobile. Aplicaţii precum Youtube, Safari, Maps şi multe altele îţi oferă acum posibilitatea de a trimite conţinut pe contul tău de Twitter.

Safari – Cititul articolelor pe internet e destul de greu, paginile fiind, de cele mai multe ori, încărcate cu publicitate şi alte mici inconveniente. Apple a sesizat această chestie şi a introdus opţiunea de Reading List, care elimină orice element din pagină ce nu aparţine de articol în sine. Dacă nu ai timp să citeşti articolul în momentul descoperirii lui, Reading List îţi stochează alegerea pentru mai târziu.

Acestea sunt doar câteva din cele peste 200 de îmbunătăţiri oferite de iOS 5, care poate fi descărcat acum de pe pagina oficială Apple.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.