Android Oreo Go EditionLa conferința I/O 2017 din luna mai, Google a prezentat Android Go – o versiune simplificată a sistemului de operare. Lansarea ediții speciale pentru dispozitivele de buget a fost planificată pentru 2018, dar data exactă nu era cunoscută. Se pare că planurile gigantului IT s-au schimbat: astăzi, 5 decembrie, în cadrul conferinței Google For India, a avut loc lansarea Android Oreo Go Edition.

Principalele diferențe dintre Android Go Oreo Edition și versiunea principală a sistemului de operare sunt: aplicațiile preinstalate, optimizarea performanțelor și salvarea datelor. Potrivit Google, Oreo (bazat pe Android 8.1), pentru dispozitivele de buget, se lansează cu 30% mai rapid, iar aplicațiile simplificate permit să stocați de 2 ori mai mult conținut. Printre cele mai recente – Google Go, Google Assistant Go, YouTube Go, Google Maps Go, Gmail Go, Gboard, Chrome și Files Go – managerul de fișiere prezentat de curând. Există, de asemenea, versiunea „Go” a magazinului Google Play, care va fi oferit numai cu smartphone-urile care rulează Android Oreo Go Edition și include aplicații Go de la dezvoltatorii populari.

În ciuda schimbărilor aparent minime, Android Oreo Go Edition promite să funcționeze mult mai rapid pe dispozitivele cu 512 MB sau cu 1 GB de memorie RAM.

Începând de mâine, Android Oreo Go Edition va fi disponibil la nivel global. Primele smartphone-uri compatibile vor fi lansate la începutul anului viitor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.