Yandex.StationAstăzi, la Moscova, a avut loc o conferință a companiei rusești Yandex – Yet Another Conference 2018. Un eveniment de importanță majoră pentru companie în cadrul căreia reprezentanții vorbesc despre cele mai recente evoluții și își prezintă noile produse. „Anunțul secret” de la prezentare este boxa inteligentă Yandex.Station (Яндекс Станция), integrată cu asistentul vocal Alice. Este primul produs hardware Yandex.

Reprezentanții Yandex au declarat că la crearea boxei s-au concentrat pe trei lucruri: sunet, auz și video. Difuzorul recunoaște discursul utilizatorului cu ajutorul a șapte microfoane. Pentru a recunoaște vocea utilizatorului într-un mediu zgomotos, se utilizează tehnologia proprie Yandex io. În cadrul companiei, sistemul a fost comparat cu un radar acustic: dispozitivul scanează spațiul pentru a depista vocea și apoi se concentrează asupra acesteia. Puterea boxei este de 50 W.

Yandex.Station

Yandex.Station poate fi conectată la televizor. În acest regim, boxa devine telecomandă. Puteți cere asistentului Alice să ruleze filmul și nu este necesar să cunoașteți numele exact al acestuia.

Yandex.Station

Yandex.Station va apărea într-o versiune din aluminiu (două culori) și o versiune acoperită cu material (trei culori). Prețul este unic pentru toate versiunile – 9990 de ruble rusești (160 dolari). În vânzare dispozitivul va apărea în această vară.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.