Cine a vândut cele mai multe telefoane mobile în al doilea trimestru la nivel mondialVânzările de telefoane mobile la nivel mondial au crescut cu 13 procente în al doilea trimestru, la 308 milioane de unităţi, potrivit datelor companiei de cercetare şi consultanţă Strategy Analytics. Creşterea s-a datorat vânzărilor în creştere de smartphone-uri, se arată într-un proiect al companiei de cercetare IDC, care estimează vânzări de 317 milioane de telefoane mobile în perioada aprilie-iunie.

În prima jumătate a anului s-au vândut astfel 620 de milioane de telefoane mobile, cu 18,5 procente mai multe decât în prima jumătate a lui 2009.

În ciuda rezultatelor financiare în scădere anunţate în primul semestru, Nokia şi-a menţinut poziţia de lider, cu 111 milioane de telefoane mobile vândute şi o cotă de piaţă de 36%, o creştere de aproape 8 procente comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Strategy Analytics. Samsung s-a clasat pe al doilea loc, potrivit aceleiaşi surse, cu 63,8 milioane de unităţi vândute, urmat de LG cu 30,6 milioane de dispozitive vândute şi o cotă de piaţă de 10%. Top cinci este închis de Research In Motion (RIM), producătorul telefoanelor mobile Black Berry, care a vândut 11,2 milioane de telefoane mobile, şi de Sony Ericsson, cu 11 milioane de unităţi vândute, în scădere cu 20% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2009. Cel mai bine vândute modele ale Sony Ericsson au fost noile modele lansate anul acesta, care funcţionează pe platforma Android.

„Companiile care sunt concentrate exclusiv pe segmentul de smartphone-uri precum RIM, Apple sau HTC au beneficiat de pe urma creşterii interesului pentru acest tip de mobile”, este de părere Ramon Llamas, analist în cadrul IDC.

În România se vând anual între 3,5 şi4,5 milioane de telefoane mobile, potrivit esti mărilor de pe piaţă.

Unul dintre motivele creşterii vânzărilor de telefoane mobile este preţul mic al acestora, se arată în raportul IDC, care estimează că vor fi vândute mai multe telefoane în special în America Latină şi Asia (fără Japonia). „Preţul scăzut al telefoanelor inteligente a crescut interesul consumatorilor”, potrivit IDC.

Zona Asia-Pacific, mai puţin Japonia, a fost cea care a înregistrat cea mai mare creştere a vânzărilor de telefoane mobile în al doilea trimestru. Potrivit IDC, telefoanele erau produse în China, dar aveau brandul local, şi acest lucru a ajutat la creşterea impactului pe pieţele emergente precum India, Indonezia sau Vietnam. Pe piaţa din vestul Europei vânzările au crescut în mare parte datorită preţurilor mici şi noilor modele de smartphone-uri. Cele mai vândute au fost telefoanele care funcţionează pe platforma Android, dezvoltată de Google, care deţine cel mai popular motor de căutare din lume.

Situaţia a fost similară şi pe piaţa Statelor Unite, unde smartphone-urile au fost cele mai căutate. Cele mai vândute telefoane pe piaţa americană au fost iPhone al Apple, HTC Droid şi HTC Evo 4G. În Canada, telefoanele inteligente au fost cele mai vândute, în special Sony Ericsson Xperia X10 şi Quench de la Motorola.

sursa:  zf.ro

2 COMENTARII

  1. […] Vânzările de telefoane mobile la nivel mondial au crescut cu 13% în trim. II 2010 Mon Aug 02, 2010 10:17 am Vânzările de telefoane mobile la nivel mondial au crescut cu 13 procente în al doilea trimestru, la 308 milioane de unităţi, potrivit datelor companiei de cercetare şi consultanţă Strategy Analytics. Creşterea s-a datorat vânzărilor în creştere de smartphone-uri, se arată într-un proiect al companiei de cercetare IDC, care estimează vânzări de 317 milioane de telefoane […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.