Panasonic 2

Panasonic a lansat la MWC 2014 două smartphone-uri rezistente de 5 inch, din seria Toughpad. Acestea suportă rețele 3G și LTE, și sunt poziționate ca tablete cu funcții de telefon. Au fost anunţate două modele cu caracteristici diferite: FZ-E1 cu Windows Embedded 8 Handheld și FZ-X1 care rulează Android 4.2.2.

FZ-E1 a primit un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 800, cu o frecvență de 2.3 GHz, iar FZ-X1 – Qualcomm Snapdragon 600, cu o frecvență de 1,7 GHz. Ambele dispozitive dispun de 2 GB de RAM și 32 GB de memorie internă, cîte o cameră de 8 megapixeli și cîte o baterie cu capacitatea de 6200 mAh.

Volumul difuzoarelor poate atinge pînă la 100 de decibeli, iar capacitatea bateriei este suficientă pentru 14 ore de autonomie. Este posibilă înlocuirea bateriei fară a deconencta dispozitivul (tableta continuă să funcționeze timp de cîteva minute cu o baterie internă).

Panasonic

FZ-E1 și FZ-X1 corespund standardelor MIL-STD 810G și sunt protejate de umezeală și praf. Telefoanele se pot afla la o adîncime de cinci metri sub apă, timp de 30 de minute și sunt rezistente la căderi de la o înălțime de pînă la trei metri. Temperatura de funcționare a dispozitivelor este de la -20 și pînă la +60 grade Celsius.

FZ-E1 va apărea în vînzare în Japonia în luna iunie, iar FZ-X1 – în luna august. Fiecare gadget va costa aproximativ 1200 de dolari. Nu se cunoaște cînd gadgeturile vor ajunge şi în alte regiuni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.