Tim CookȘeful Apple va primi 560 de mii de acțiuni ale companiei pentru realizările sale. Această condiție a fost scrisă chiar înainte de preluarea acestei funcții de către Tim Cook. Având în vedere valoarea acestora de 215.04 dolari per unitate, prima va fi de aproximativ 120.4 milioane de dolari. O jumătate din numărul anunțat de acțiuni este oferit lui Cook ca șef al Apple, iar cealaltă – pentru plata dividendelor acționarilor.

Tim Cook a îndeplinit condițiile date și cu un an mai devreme, dar acțiunile au fost tranzacționate mai ieftin, iar bonusul a fost de aproximativ 89 milioane de dolari. La stabilirea celei de-a doua părți a bonusului, se iau în calcul cifrele pentru ultimii trei ani: plățile ar trebui să fie mai mari decât cele ale companiilor Standard & Poor’s 500.

Dacă Tim Cook își continuă activitatea ca șef al Apple și compania va prezenta rezultate bune, el va putea primi anual 560 mii de acțiuni. Lucrând până în 2021, Cook va putea primi 700 mii de acțiuni Apple.

În 2017, Tim Cook a primit, de asemenea, un salariu de 3 milioane de dolari și un bonus de 9,33 milioane de dolari. Bloomberg estimează averea șefului Apple la 700 milioane de dolari.

Potrivit raportului SEC (Comisia americană pentru Valori Mobiliare), în această săptămână, Tim Cook a donat 5 milioane de dolari în scopuri caritabile.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.