Australienii de la Tegatech plănuiesc lansarea pe 12 octombrie a tabletei TEGA v2, care funcţionează cu sistem de operare Windows 7. După cum probabil ai intuit deja, dacă australienii se gândesc la un v2, trebuie să fi existat şi o primă versiune, iar în cazul lor, modelul precedent s-a numit simplu, TEGA. TEGA v2 va avea un ecran tot cu diagonală de 10,2 inci, ca şi predecesorul, dar trece la un procesor mai nou, Intel Atom N455 (1,66 Ghz) faţă de Intel Atom N270 la TEGA.

De asemenea, au hotărât să abandoneze hard disk-ul şi să treacă exclusiv la stocare SSD (solid state drive) cu opţiuni de 16GB, 32GB sau 64GB. Memoria RAM rămâne la 1GB, cât despre conectivităţi, australienii nu dau indicaţii, dar modelul precedent răspundea prezent la Wi-Fi şi venea cu modem 3G HSDPA încorporat.

Este însă interesant că modelul precedent venea şi în variante fără sistem de operare, iar pe site-ul australian găseşti şi drivere Android, semn că nu eşti obligat să mergi pe „mâna” sistemului de operare Microsoft. Fără sistem de operare, TEGA costă 850 USD pe site-ul lor. Gadgetul cântăreşte doar 1Kg cu tot cu baterie!

1 COMENTARIU

  1. […] Tegatech TEGA v2 – concurent iPad din australia Thu Oct 07, 2010 23:00 pm Australienii de la Tegatech plănuiesc lansarea pe 12 octombrie a tabletei TEGA v2, care funcţionează cu sistem de operare Windows 7. După cum probabil ai intuit deja, dacă australienii se gândesc la un v2, trebuie să fi existat şi o primă versiune, iar în cazul lor, modelul precedent s-a numit simplu, TEGA. TEGA v2 va […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.