tango2

Companiile Lenovo și Google au prezentat, în cadrul expoziției CES 2016, primul dispozitiv mobil cu o tehnologie dezvoltată în cadrul proiectului Project Tango.

Vă amintim că în cadrul proiectului Tango se creează o platformă hardware și software, care le permite dispozitivelor mobile să formeze hărți 3D, ale mediului care le înconjoară. Se presupune că gadgeturile dotate cu această tehnologie vor putea evalua și înțelege situația și mișcarea la fel cum o fac oamenii. Cu alte cuvinte, este vorba despre formarea permanentă a hărților tridimensionale și actualizarea acestora în timp real.

tango1

Se anunță că Lenovo și Google au creat primul smartphone comercial, acesta va fi disponibil în această vară. În dispozitiv se afla un procesor necunoscut Qualcomm Snapdragon, iar de evaluarea adîncimii și mișcării este responsabil un sistem special de camere.

Alte specificații nu sunt dezvăluite. Se mai anunță doar că dispozitivul are un ecran cu o diagonală mai mică de 6.5 inch și că prețul acestuia va fi mai mic de 500 de dolari.

În cadrul cooperării, Lenovo și Google le oferă dezvoltatorilor posibilitatea de a participa la crearea unui ecosistem de aplicații, pentru dispozitivele produse în cadrul proiectului Tango. Aici puteți lăsa propunerile voastre.

Vă amintim că Google oferă, în cadrul proiectului Tango, o tabletă pentru dezvoltatori. Aceasta este dotată cu un procesor NVIDIA Tegra K1, cu patru nuclee tactate la 2,3 GHz, 4 GB de RAM, 128 GB de memorie internă, un ecran de 7 inch (1920 × 1200 pixeli) și cu un set impunător de senzori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.