Microsoft a anunțat noua serie de dispozitive hibrid dintre laptop și tableta Surface Pro. Produsul acum este este numit pur și simplu Surface Pro. Acesta folosește procesoare din a șaptea generație Intel Kaby Lake, cu o autonomie mai mare cu 50%, de până la 13,5 ore.

Modelele Surface Pro cu Core m3 (Intel HD Graphics 615) și Core i5 (Intel HD Graphics 620) vor fi lipsite de răcirea activă cu ventilatorul. Răcirea cu aer este asigurată numai în modelele de top cu Intel Core i7 (Intel HD Graphics 640).

Aspectul lui Surface Pro nu s-a schimbat cu mult, cu excepția faptului că marginile sunt rotunjite. Mecanismul balamalei a fost schimbat: acum Surface Pro poate fi deschis la 165 de grade, precum și Surface Studio. A fost adăugat suportul pentru controlerul Surface Dial, care vă permite să interacționați cu display-ul. Surface Dial va costa 100 de dolari și este destinat profesioniștilor care lucrează cu grafica.

Surface Pen acum este un dispozitiv separat, care nu se mai oferă în set. Acesta poate fi cumpărat cu 100 de dolari. Noua funcționalitate a acestui stylus va fi compatibilă doar cu noua generație de dispozitive. Este vorba despre îmbunătățirea preciziei în desene și umbrirea la înclinarea stylus-ului. Sensibilitatea la presiune este mărită până la 4096.

La proiectarea tastaturii a fost utilizat materialul Alcantara – piele artificială. Aceste tastaturi vor costa 159 de dolari, iar cele tradiționale – 129 de dolari.

Dimensiunea ecranului este de 12.3 inch, cu o rezoluție de 2736×1824 pixeli. Pe carcasa Surface Pro sunt disponibile: conectorul Surface, USB 3.0, slotul pentru cardurile de memorie microSD și mini DisplayPort. Cameră principală este de 8 megapixeli, iar cea frontală de 5 megapixeli. Printre standardele wireless este menționat LTE, prin microSIM. Prețul acestei modificări nu a fost făcut public.

Surface Pro este deja disponibil la precomandă în 26 de țări, la un preț de 800 de dolari, fără stylus și tastatură, dar cu un SSD de 128 GB, 4 GB de memorie RAM și procesor Core m3. Cea mai scumpă versiune, cu un SSD de 1 TB, 16 GB de RAM și procesor Core i7, costă 2700 de dolari. Livrările vor începe pe 15 iunie.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.