Compania SpaceX intenționează să organizeze o rețea de sateliți pe orbită, care vor oferi acces la internet. Aceștia vor fi lansați cu ajutorul rachetelor Falcon 9, iar startul programului este planificat pentru 2019. Cu toate acestea, rețeaua nu va funcționa îndată – se planifică că ea va deveni operațională în 2024.

În acest an, SpaceX va trimite în spațiu un prototip al unui astfel de satelit. Și în 2018 va fi lansat următorul model, conceput pentru a testa tehnologia. Prototipurile trebuie să dovedească că proiectul lui Elon Musk este funcțional, după care va începe dezvoltarea unei rețele mai mari.

În planurile SpaceX intră lansarea în spațiu a 4425 de sateliți. Aceștia vor fi la o altitudine relativ joasă – de 1100-1325 km deasupra suprafeței planetei. Pe pământ va fi deschis un centru care va asigura controlul întregului sistem și va fi organizată infrastructura necesară. Potrivit The Verge, în prezent pe orbită sunt deja 1459 de sateliți, astfel lansarea sateliților SpaceX va face ca spațiul să fie și mai aglomerat, dar și mai periculos.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.