9Compania Sony în colaborare cu E Ink Holdings a dezvoltat tehnologia de „hîrtie electronică” Mobius, care se caracterizează prin durabilitate sporită și ușurință. Japonezii doresc să implementeze tehnologia într-un cititor de cărti de 13.3 inch, proiectat pentru studenți.

Datorită dimensiunilor sale compacte (231 x 310 x 6,6 mm), dispozitivul va încapea într-un rucsac și în ciuda eranului mare, gadgetul nu va fi foarte greu (358 de grame). Dimensiunea ecranului este comparabilă cu o foaie de hîrtie de format A4. Rezoluția este destul de mare: 1200 x 1600 puncte, capabilă să afișeze până la 16 nuanțe de gri. În plus, studenţii vor putea face  notițe cu un stylus, care intră în set.

Cititorul de cărti va fi dotat cu Wi-Fi (802.11b/g/n), 4 GB de memorie internă (care poate fi extinsă cu carduri microSD) și baterie litiu-ion, care va avea o autonomie de 3 săptămâni, scrie Gizmag.

Prototipul gadgetului va fi prezentat la expoziția EDIX 2013. Acesta va avea loc la Tokyo, pe 15-17 mai. Cititorul de cărti va fi testat la trei universități și va apărea în vânzare în a doua jumătate a anului. Prețul dispozitivului nu a fost dezvăluit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.