În cadrul conferinței Solid-State Circuits Conference, Sony a prezentat un nou modul foto pentru smartphone-uri. Acesta este dotat cu primul senzor CMOS din trei straturi cu memorie încorporată.

Noul senzor oferă viteză mare de funcționare, datorită stratului integrat cu memorie DRAM. În practică, o astfel de structură va permite procesarea imaginilor cu 19,3 milioane de pixeli, timp de 1/120 secunde. Această viteză va afecta în mod pozitiv captarea de obiecte care se mișcă rapid.

Un alt avantaj important al senzorului Sony este posibilitatea de a înregistra video cu mișcare lentă, cu o rată foarte mare de cadre pe secundă (1000 FPS, la o rezoluție de 1080p). Sony a demonstrat deja câteva video-uri realizate cu noua tehnologie:

Rezoluția noului senzor este de 21,2 megapixeli și capacitatea memoriei DRAM integrate este de 1 GB. Camere cu noile tehnologii Sony vor primi în primul rând smartphone-urile de top ale companiei japoneze, precum și dispozitive de la alți producători, cum ar fi Samsung, LG și Apple.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.