43523423Qualcomm i-a încredințat companiei Samsung producerea următorului model de top – Snapdragon 820, anunță Re/cod.

Anterior Qualcomm încredința producerea cipurilor sale companiei Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC) și altor companii, dar, în ultimul an, acestea au rămas cu mult în urmă față de Samsung. Compania coreeană a însușit rapid tehnologia de fabricaţie pe 14 nm, iar TSMC doar recent a trecut la 20 de nanometri. Procesoarele de la Samsung sunt mai ieftine, mai performante, consumă mai puțină energie și sunt mai convenabile din punct de vedere financiar.

Samsung mereu a utilizat în smartphone-urile sale două tipuri de procesoare: Exynos – cipuri proprii, precum și Qualcomm. Dar, în acest an, coreenii au decis să renunțe la procesorul Snapdragon 810. Ca urmare, Qualcomm a pierdut un client important și a fost nevoită să facă ajustări în prognoza financiară pentru anul fiscal 2015. Cu toate acestea, Snapdragon 810 este utilizat în mai multe smartphone-uri de top, inclusiv HTC One M9, LG Flex 2 și Sony Xperia Z4.

Procesoarele Exynos, instalate în Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge, nu au propriul modem LTE, Samsung l-a comandat de la Qualcomm. În Snapdragon 820, modemul LTE va fi integrat, iar nucleele și GPU-ul pentru acest procesor vor fi dezvoltate de inginerii Qualcomm.

Procesorul Snapdragon 820 va fi utilizat în smartphone-urile de top, care vor apărea în anul 2016. Probabil, Qualcomm speră că aceste procesoare vor fi instalate și în smartphone-urile Galaxy S din a 7-a generație.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.