Pe la mijlocul anului 2013, majoritatea smartphone-urilor lansate pe piata vor fi cu ecrane de 5 inch si cu o rezolutie de 1920×1080 pixeli, informeaza publicatia Focus Taiwan.

Compania LG a anuntat primul smartphone din lume cu procesor dual-core Optimus 2X in decembrie 2010. Iar la mijlocul anului 2011 au fost prezentate smartphone-urile Samsung Galaxy S II, HTC Sensation si Motorola Droid X2 cu acelasi procesoare. Concluzie: indata ce o noua tehnologie este folosită in dispozitivul unui producator, in urmatoarele sase luni aceasta devine un standard pentru alti producatori importanti de pe piata telefoanelor mobile.

Smartphone-ul HTC Droid DNA a fost primul care a primit un ecran de 5 inch cu o rezolutie de 1080p. De la lansarea lui pe piata a trecut putin timp, dar deja au aparut o multime de zvonuri precum ca Samsung, LG, Sony, ZTE, Huawei si Lenovo planuiesc sa lanseze device-uri cu display-uri identice de 1080p, la inceputul anului viitor.

Avantajul ecranului de 1080p este densitatea mare de pixeli – 441 ppi, fonturile arata pe acest ecran foarte bine. Iata de exemplu cum arata textul pe ecranul de 5 inci a HTC Droid DNA in comparatie cu cele de pe ecranele popularelor smartphone-uri din 2012:

In plus, video HD este redat pe ecranele de 5 inch fara pierderi in calitate. Dezavantajul: sunt necesare procesoare quad-core si cel putin 2 GB de RAM, care la rindul lor, afecteaza autonomia bateriei. Desi, la acelasi HTC Droid DNA inginerii au obtinut 49 ore de autonomie cu o baterie de 2020 mAh.

Nu se stie cind Samsung va lansa Galaxy S IV cu ecran de 5 inch. Se spune ca Samsung nu-l va lansa pina in vara anului 2013, are probleme cu producerea ecranelor 1080р AMOLED. Alte surse anunta ca Samsung are de gind sa prezinte ecranul 1080p AMOLED la expozitia CES din luna ianuarie 2013.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.