Compania americană Seagate, unul dintre cei mai mari producători de dispozitive de stocare, a prezentat noi hard disk-uri din seria Guardian (destinate protejării fișierelor utilizatorilor): BarraCuda Pro, IronWolf și IronWolf Pro. Capacitatea lor este de până la 12 TB. Noile modele din seria IronWolf sunt concepute pentru servere, în timp ce BarraCuda Pro este proiectat pentru utilizarea în PC-uri.

Potrivit companiei americane, până în 2025 volumul de date stocate a utilizatorilor va crește de 10 ori. Despre acest lucru Seagate anunță în urma unui studiu realizat în colaborare cu compania analitică IDC. Se pare că producătorul american a pregătit noi hard disk-uri pentru viitor. Toate modelele au primit 5 ani de garanție.

Seagate poziționează Barracuda Pro, IronWolf și IronWolf Pro ca dispozitive pentru stocarea de conținut voluminos: clipuri video în format 4K, video de 360 de grade, software pentru realitatea augmentată și cea virtuală. Viteza de rotație la BarraCuda Pro este de 7200 rpm, iar cache-ul este de 256 MB. În SUA, noile modele vor fi vândute la un preț de 530 de dolari.

Lasă un răspuns