SanDisk 1TBÎn cadrul CES 2018, compania americană SanDisk a demonstrat prototipul celei mai mici unități flash de 1 TB, cu conector USB Type-C. 

Având în vedere că SSD-urile de 1 TB costă aproximativ 350 de dolari, noul dispozitiv va costa cu siguranță mult mai scump. Evident, astfel de unități flash nu vor avea o cerere mare din cauza prețului, deși, datorită conectorului Type–C, acestea sunt universale (pot fi conectate atât la computere cât și la alte gadgeturi).

Capacitatea dată nu este una record pentru unitățile de stocare flash. Poziția de lider în acest rating este ocupată de Kingston, care a lansat la începutul anului 2017 o unitate flash de 2 TB. Însă, această unitate este echipată cu un conector USB 3.1 și are dimensiuni mai mari.

În afara de acest prototip, SanDisk a lansat și Ultra Fit – o nouă unitate flash cu conector USB 3.1 (viteză de citire de până la 130 MB pe secundă). Aceasta este disponibilă în versiuni de 16, 32, 64, 128 și 256 GB. Modelul cu o memorie de stocare de 256 GB va costa 150 de dolari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.