În cadrul prezentării smartphone-urilor Samsung Galaxy S8 și S8 Plus s-a menționat și posibilitatea utilizării acestor modele în calitate de PC-uri, cu ajutorul stației de andocare DeX (aceasta va costa 150 de euro).

Pe monitor se afișează o interfață reproiectată Android. În aceasta a fost adăugat suportul pentru mai multe ferestre și s-a optimizat lucrul cu mouse-ul. Parteneriatul cu Microsoft a asigurat disponibilitatea sistemului MS Office, iar cu Adobe – versiunea mobilă Lightroom pentru lucrul cu fotografiile.

Dar aceasta nu este tot. Samsung DeX oferă posibilitatea de conectare de la distanță a desktop-urilor virtuale prin intermediul aplicațiilor partenerilor Citrix, VMware și Amazon. Aceasta înseamnă că Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8 Plus, cu ajutorul unor tehnologii, vor putea avea acces și la aplicațiile bazate pe Windows. Desigur, nu gratuit: toate aceste soluții de virtualizare sunt scumpe și sunt utilizate în special de companiile mari.

Stația de andocare DeX este echipată cu două porturi USB 2.0, conector Ethernet și USB Type-C, precum și cu un sistem de răcire cu ventilator. Smartphone-ul se conectează la monitor prin intermediul HDMI.

Anterior, soluții similare de transformare a smartphone-ului în PC au fost dezvoltate de Motorola și Microsoft. Cea din urma oferă soluția Continuum, care poate fi testată, de exemplu, cu  HP Elite X3 .

Lasă un răspuns