Supercomputerul Watson, construit de IBM, a dovedit ca robotii au devenit aproape la fel de inteligenti ca oamenii. Fac greseli mai putine si nu se plictisesc niciodata. Pina in 2013, 1,2 milioane de unitati robotizate vor lucra in intreaga lume.

In momentul de fata, robotii pot sa analizeze documente sau sa elibereze medicamente, potrivit Business Insider.

Robotul-farmacist

Centrul medical care tine de Universitatea din California a deschis deja doua farmacii complet automatizate.

Odata ce computerele primesc retetele de la doctorii sau farmacistii din Universitate, aleg si impacheteaza medicamentele cerute.
Noul sistem a furnizat deja 350.000 de retete fara nicio greseala.

Avocatul

In loc sa platim o multime de avocati ca sa-ti analizeze documentele in scurt timp vei putea folosi un soft care poate face acelasi lucru intr-o fractiune de secunda si la un pret mult mai mic.

O companie a dezvoltat un program care a analizat pana acum 1,5 milioane de documente, din punct de vedere legal, pentru 100.000 de dolari.

„Oamenii se plictisesc, citirea atator documente le da dureri de cap. Computerele nu au astfel de probleme”, spun reprezentantii companiei.

Soferul

Google a anuntat in toamna ca vrea sa dezvolte o masina care se conduce singura, pentru a-i ajuta pe oameni sa reduca din timpul petrecut in trafic si stresul aferent.

Avand supraveghetori umani pe scaunul din dreapta, sapte masini au condus 1600 de kilometri fara a fi nevoie de interventia pasagerului uman.

Alti 200.000 de km au fost parcursi cu scurte momente de ajutor din partea omului aflat la bord.

Astronautul

Robonaut 2 este cel mai recent android dezvoltat de NASA, in parteneriat cu General Motors. Este echipat cu o serie intreaga de senzori si, la inceput, va avea grija de curatenia pe statiile spatiale.

NASA are de gind sa dezvolte un astfel de robot capabil sa iasa in spatiu, pentru a ajuta la repararea navelor sau pentru a face experimente stiintifice in spatiu.

Functionarul, casierul, bibliotecara, vinzatoarea

Companiile se afla tot timpul in cautarea unei metode care sa le ajute sa vinda mai multe produse, dar totusi sa aiba mai putini angajati.

Bancomatele reduc nevoia de casieri, asistentii virtuali raspund la telefoane 24 de ore din 24.

Masinile self-service, de tipul automatelor de mancare si cafea, au tranzactionat produse in valoare de 740 de miliarde de dolari in 2010.

Soldatul

MAARS (modular advanced armed robotic systems) a fost folosit de armata americana in Iraq.

Este un robot echipat cu monitorizare prin satelit, poate fi programat sa traga in inamici, sa deschida usi si sa ajute soldatii raniti.

Robotul salvator

Dupa cutremurul din Japonia, oamenii de stiinta japonezi si-au pus robotii in slujba autoritatilor pentru a ajuta la salvarea victimelor.

Un astfel de robot are forma unui sarpe, pentru a putea patrunde in spatiile stramte, fiind dotat cu o camera video, pentru a observa supravietuitorii de sub daramaturi.

1 COMENTARIU

  1. Cu cit mai multi roboti cu atit mai bine, sper pe la 50 de ani sami iau un robot persoanl, pentru a juta la treburile prin casa

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.