23452342În ciuda faptului că procesorul Qualcomm Snapdragon 810 trebuie să stea la baza a mai multor smartphone-uri de top în anul 2015 și că deja au fost anunțate Xiaomi Mi Note Pro și LG G Flex 2 ce au instalat acest cip, comunitatea din domeniu discută activ zvonurile despre problemele de producere a procesoarelor date. S-a afirmat că marii producători de telefoane au decis să renunțe la utilizarea lui Snapdragon 810, din cauza supraîncălzirii. Cu toate acestea, potrivit unui raport din Taiwan, CPU-ul octa-core Qualcomm deja este produs în masă.

Procesorul Snapdragon 810, pe 64 de biți, este produs pe baza procesului tehnologic de 20 nm și construit pe noua arhitectură ARMv8-A. În chip sunt instalate patru nuclee productive Cortex-A57, tactate la 1958 MHz și patru nuclee eficiente energetic Cortex-A53, care funcționează la o frecvență de 1555 MHz. Primul set de nuclee este conceput pentru a procesa sarcinile dificile și jocurile, iar al doilea set va avea grijă de sarcinile care necesită o productivitate mai mică.

Se așteaptă că Samsung și HTC, de asemenea, vor echipa modelele lor de top cu Snapdragon 810, deși, conform celor mai recente zvonuri, Samsung preferă propriile CPU-uri Exynos.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.