Compania Qualcomm a prezentat, în cadrul unei expoziții din Shanghai, senzorii săi de recunoaștere a amprentelor. Sistemul poate citi amprenta sub apă și percepe amprenta prin ecran, sticlă și metal. În plus, scanerul poate detecta bătăile inimii și a fluxului sanguin.

La scanarea prin ecranul OLED senzorul funcționează printr-o grosime de 1200 micrometri. Grosimea maximă pentru citirea amprentei prin sticlă este de 800 de microni, iar prin aluminiu – 650 microni. Noii senzori vor funcționa pe platformele mobile Snapdragon 660 și 630, precum și cu viitoarele sisteme Qualcomm. Apariția scanerelor în smartphone-uri este așteptată în prima jumătate a anului 2018.

În toamnă va avea loc anunțul iPhone 8, în care autentificarea utilizatorului ar trebui să aibă loc prin scanerul integrat în ecran. Ce tehnologie va utilizata Apple, nu se cunoaște. Primul telefon mobil cu cititor de amprentă este considerat Pantech GI 100, lansat în 2004. Răspândirea largă a scanerelor a început în anul 2013, când Apple a lansat iPhone 5S cu Touch ID.

Lasă un răspuns