Compania ARM a anuntat o linie de procesoare ARM pe 64 de biti – Cortex-A50, concepute pentru utilizare in smartphone-uri si tablete, precum si servere. Cortex-A57 si Cortex-A53 ofera performante mai mari la un consum de enegie similar sau mai mic in comparatie cu solutiile existente ale companiei.  Procesoarele noi suporta si instructiunile pe 32 de biti.

Producatorul remarca faptul ca procesoarele prezentate vor permite realizarea unor noi caracteristici, printre care marirea capacitatii de stocare a dispozitivelor mobile si performanta acestora, scrie PC World.

Primele livrari comerciale de procesoare din seria Cortex-A50 sunt asteptate in a doua jumatate a anului 2013. Primele produse bazate pe acestea ar putea fi serverele, unii dintre partenerii ARM si-au exprimat interesul in utilizarea acestor procesoare in smartphone-uri si tablete din clasa hi-end.

Printre companiile care deja si-au aratat interesul fata de aceste procesoare se numara: AMD (solutii pentru servere), Samsung, Broadcom, HiSilicon, STMicroelectronics si altele. Samsung este interesata de Cortex-A57, care deja astazi poate duce pina la 16 nuclee, iar in viitorul apropiat, potrivit reprezentantului ARM, si mai mult.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.