La începutul acestui an, mai multe companii s-au luptat pentru a lansa un smartphone cu  Snapdragon 835 și Samsung a câștigat această cursă. În lunile următoare, am văzut zeci de smartphone-uri cu acest procesor. Acest cip a fost atât de bine dezvoltat încât este așteptat să fie instalat în dispozitive cu ecrane mai mari.

Microsoft a promis că vor exista câteva laptopuri echipate cu procesoare ARM. S-a anunțat că HP, Asus și Lenovo vor fi primele care vor lansa astfel de notebook-uri. Ieri, pe pagina HP Care Pack au apărut deja două laptopuri noi care au un cip Snapdragon 835.

La sfârșitul anului trecut, la evenimentul WinHEC din Shenzhen (China), Microsoft a declarat că compania lucrează cu Qualcomm pentru a aduce experiența Windows 10 pe dispozitivele cu chipset-uri Snapdragon. Prin urmare, vor exista mai multe dispozitive subțiri, ușoare, eficiente din punct de vedere energetic și conectate permanent, cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptopuri ultra-subțiri etc. Aceste dispozitive vor adopta așa-numita tehnologie eSIM, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor rămâne conectați în continuu la cloud.

Noile laptopuri HP vor avea ecrane de 12 inch, memorie RAM de 4/8 GB și stocare UFS de 128/256 GB. Odată cu lansarea acestora, HP ar avea de câștigat foarte mult, deoarece cipurile Snapdragon 835 sunt cunoscute nu numai pentru performanță lor, ci și pentru un consum redus de energie, în comparație cu alte cipuri, inclusiv cu cele de la Intel.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.