playstation-1995-1Compania Sony Computer Entertainment a anunțat despre crearea diviziei ForwardWorks, care se va ocupa de dezvoltarea jocurilor pentru platformele mobile. În special, se anunță că pe smartphone-uri vor apărea jocurile cu personajele PlayStation.

La moment nu se știe când vor apărea primele proiecte realizate de ForwardWorks, dar Sony susține că divizia se va focusa în primul rind pe publicul asiatic. The Verge scrie că crearea ForwardWorks indică o schimbare a strategiei companiei, care a decis să renunțe la inițiativa nereușita PlayStation Mobile. Aceasta presupunea portarea jocurilor mobile pe PlayStation Vita, iar jocurile vechi pentru prima generație a consolei sale trebuiau să fie lansate pe smartphone-urile Xperia și alte dispozitive ale companiei. Astfel, Sony se va concentra pe cucerirea pieței jocurilor mobile.

Crearea ForwardWorks confirmă interesul marilor companii de jocuri față de divertismentul mobil. Săptămâna trecută, prima aplicație pentru smartphone-uri a fost prezentată de Nintendo. Acesta s-a dovedit a fi un joc destul de ciudat – Miitomo.

Lasă un răspuns