OnePlus OneStart-up-ul OnePlus, creat la sfîrșitul anului trecut de fostul vicepreședinte OPPO, a anunțat primul său smartphone, numit One. Dispozitivul oferă specificații maxime la un preț relativ mic.

OnePlus  one 4

OnePlus One este dotat cu un procesor quad-core Qualcomm Snapdragon 801 (8974AC), tactat la 2,5 GHz, 3 GB de RAM și un ecran de 5.5 inch Full HD (401ppi), care este produs de JDI şi protejat de sticla Gorilla Glass 3. În calitate de OS este instalat Android 4.4 KitKat cu o interfaţă modificată CyanogenMod 11S.

OnePlus  one 3

Reprezentanţii companiei au anunţat că inițial planificau să utilizeze pentru carcasă oțel sau aluminiu, dar în cele din urmă au ales un aliaj special de magneziu, care a transformat dispozitivul în „cel mai ușor smartphone de 5,5 inch din lume”, cu o greutate de 162 de grame. Dimensiunile dispozitivului sunt de 152,9×75,9×8,9 mm.

One dispune de difuzoarele stereo, la dezvoltarea cărora a participat compania JBL şi cameră principală de 13 megapixeli – Sony IMX214, cu 6 lentile și o diafragmă f/2.0. Există și posibilitatea de a înregistra video cu rezoluţie 4K. Camera frontală este de 5 MP.

OnePlus  one 2

 

OnePlus  one

 

23423

Partea din spate a OnePlus One este detașabilă și poate fi înlocuită, este propusă o gamă largă – StyleSwap. Însă, acumulatorul de 3100 mAh nu poate fi schimbat și dispozitivul nu suportă carduri de memorie.

OnePlus s-a pregatit bine pentru lansare, iar lista țărilor, în care va fi lansat, este destul de mare – Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Hong Kong, Italia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Taiwan, Marea Britanie și SUA. Se asteaptă că lista, în viitorul apropiat, va fi extinsă.

În SUA, dispozitivul cu 16 GB de memorie a fost estimat la doar 299 de dolari (350 de euro în Europa), iar versiunea cu 64 GB de memorie va costa 350 de dolari (400 de euro).

Primele 100 de exemplare ale dispozitivului vor fi disponibile deja pe 25 aprilie, în cadrul programului Smash. Utilizatorilor li se va propune să distrugă smartphone-urile lor vechi şi să obţină un OnePlus One cu doar 1 dolar. Loturile mai mari vor fi livrate mai tîrziu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.