OnePlus One Cyanogen

Dupa interzicerea comerciălizării gadgeturilor Xiaomi, autoritățile indiene au emis o interdicție pentru un alt producător chinez. De această dată probleme are compania OnePlus, cu smartphone-ul său OnePlus One. În India se vînd dispozitive cu logo-ul Cyanogen, deși anterior dezvoltatorul firmware-ului Android CyanogenMod a refuzat să coopereze cu OnePlus, în favoarea producătorului indian Micromax.

Acesta din urmă a primit dreptul de a utiliza logo-ul și firmware-ul, devenind reprezentantul exclusiv al Cyanogen în India. Anume Micromax s-a adresat în instanță pentru a interzice vînzările de OnePlus One, deoarece în următoarele zile aici va fi lansat smartphoe-ul Micromax YU ce rulează CyanogenMod.

Reprezentantul OnePlus a declarat publicației NDTV că compania lucrează asupra rezolvării conflictului, iar producerea de smartphone-uri cu CyanogenMod, pentru India, a fost stopată.

În cazul Xiaomi problema era legată de încălcarea brevetelor Ericsson. După examinarea cazului, s-a decis totuși să fie permisă vînzarea telefoanelor mobile Xiaomi pînă la 8 ianuarie, cu condiția că acestea utilizează cipuri Qualcomm. În luna ianuarie va avea loc următoarea întîlnire, unde va fi pronunțat un verdict final.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.