Nu e o surpriza pentru nimeni faptul ca Mobile World Congress din Barcelona a adus cu sine o avalansa de dispozitive noi, tehnologii inovatoare si cipseturi cu performante uimitoare.

Nvidia nu putea lipsi de la eveniment, in cadrul caruia a prezentat urmatoarea generatie de procesoare mobile quad-core.

Avand numele de cod “Project Kal-El”, cipul a fost dezvaluit ruland pe o tableta Android, care randeaza jocuri video in high-resolution si transmite content video la 1440p, pe un ecran cu o rezolutie de 2560×1600 pixeli.

Potrivit lui Mike Rayfield de la Nvidia, Project Kal-El se remarca prin GPU-ul Ge-Force 12-core, fiind capabil sa afiseze content “HD extrem”.

Pe langa debutul Kal-El, compania a oferit cateva detalii si despre agenda de lansari Tegra, care include proiectele Wayne, Logan si Stark, fiecare fiind programat sa apara la o cadenta de un an, pana in 2014.

Intre timp, Kal-El se afla deja pe linia de productie, urmand sa fie disponibil pe tablete pana in luna august, iar pe telefoane in jurul sarbatorilor de iarna din acest an.

sursa: hit.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.