În acest an, producătorii de smartphone-uri încearcă să experimenteze cu ecranele flexibile. Smartphone-uri flexibile au fost prezentate deja de Samsung și Huawei. Nubia, însă, intenționează să utilizeze astfel de ecrane în dispozitivele smartphone-brățară. Este ca un smartphone cu drepturi depline, cu ecran de 4 inch, dar pentru încheietura mâinii.

Nubia Alpha a fost prezentat pentru prima dată la IFA anul trecut. Acesta era ascuns sub un capac, nu-l puteai atinge. La expoziția MWC 2019, Nubia le-a permis în cele din urmă jurnaliștilor să pună mână pe gadget.

Dispozitivul are un ecran cu rezoluție 960×192 pixeli și un raport de aspect de 5:1. Potrivit dezvoltatorului, ecranul poate rezista la 100.000 de îndoituri fără deteriorări vizibile.

În plus, față de butoanele de navigare tactile obișnuite, puteți controla interfața utilizând gesturi. Jurnaliștii care au testat gadgetul au menționat că acesta frâna periodic și era clar că dispozitivul nu era gata pentru o demonstrare publică. Cu toate acestea, printre funcționalitățile declarate există funcții obișnuite ale ceasurilor inteligente: plăți mobile, urmărirea activității fizice și apeluri vocale prin intermediul microfonului încorporat.

Există și unele lucruri neobișnuite – o cameră de 5 MP încorporată sau posibilitatea de a viziona filme.

Nubia Alpha are 1 GB de RAM, 8 GB de memorie internă și o baterie de 500 mAh, cu  autonomie de o zi sau două.

În Europa, smartphone-ul brățară va fi disponibil începând cu luna aprilie, la un preț de aproximativ 449 de euro. Versiunea cu eSIM va apărea mai târziu, în trimestrul al treilea, la un preț de 549 de euro.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.