nokia Moonraker

După cum a aflat The Verge, Nokia a dezvoltat un ceas inteligent care avea numele de cod Moonraker și a fost realizat în stilul Lumia și Windows Phone. Anunțul lui trebuia să aibă loc în luna aprilie a anului trecut, odată cu prezentarea smartphone-ului Lumia 930.

Fotografiile lui Moonraker au fost găsite de Evan Blass (cunoscut sub numele de Twitter EvLeaks), pe blogul Tumblr, al unui designer Microsoft. Este evident că acesta nu este un concept, iar imaginea este făcută în scopuri promoționale, adică acest dispozitiv era pregătit pentru promovare.

Moonraker 3

Prototipul funcțional a fost demonstrat în cadrul unui eveniment închis la expoziția Mobile World Congress 2014, dar lansarea sa a fost anulată. Motivul fiind achiziția diviziei mobile Nokia de către Microsoft, care a preferat să nu lanseze un ceas, dar o brățară fitness proprie – Microsoft Band.

nokia Moonraker 2

Judecînd după imagini, ceasul a moștenit de la platforma Windows Phone interfața „Metro”, dar mult mai simplificată, față de versiunea pentru smartphone-uri. Inginerii Nokia au dezvoltat, special pentru acest proiect, o aplicație pentru citirea e-mailurilor și pentru controlul de la distanță a camerei smartphone-ului, precum și un messenger, și o aplicație pentru efectuarea apelurilor. De asemenea, ei au integrat și cîteva servicii, inclusiv Facebook și MixRadio. În ceas erau instalați senzori speciali care permiteau pornirea automată a ecranului ceasului, atunci cînd ridicai brațul și închiderea lui, atunci cind dădeai mîna în jos. Nokia planifica să lanseze curele de diferite culori, iar cadranul putea fi schimbat din setări.

nokia Moonraker 4

Evident că ceasul Moonraker nu va apărea în vînzare, dar nu este exclus faptul că unele elemente ale proiectului vor fi utilizate în brățară Microsoft Band, din a doua generație. Cînd va fi lansată aceasta nu se anunță.

24234
Moonraker nu este singurul ceas asupra căruia au lucrat specialiștii Nokia. Compania finlandeză dezvolta, de asemenea, un gadget cu șase mini-ecrane, fiecare dintre care afișa un conținut propriu. Nu se cunoaște dacă există un prototip funcțional al acestui dispozitiv.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.