Astazi, in cadrul conferintei de presa din New York, Nokia a lansat noile sale smartphone-uri cu Windows Phone 8. Vicepresedintele Nokia, Jo Harlow, a demonstrat modelul Lumia 920 cu camera PureView. Potrivit reprezentantului companiei finlandeze, acesta este „cel mai inovativ smartphone din lume”, cu cea mai buna camera.

Potrivit lui Jo Harlow, datorita tehnologiei PureView, Lumia 920 va face poze bune chiar si in conditii de luminozitate slaba. Dupa cum se si astepta, Lumia 920 utilizeaza tehnologia de incarcare fara fir a bateriei, capacitatea careia este de 2000 mAh. Modelul va fi disponibil in culorile: negru, alb, rosu, gri si galben. Nokia a asigurat ca dispozitivul pentru incarcarea fara fir va aparea in diferite locuri publice. Smarphone-ul Lumia 920 este echipat cu un ecran de 4.5 inch cu o rezoluție de 1280 × 768 pixeli (332 ppi) si tehnologia Clear Black, care reda imagini clare chiar si in lumina directa a soarelui. Cei de la Nokia au numit ecranul ca cel mai luminos ecran LCD. In plus, matricea are o rata ridicata de raspuns, si stratul tactil reactioneaza la atingere chiar si in manusi. „Inima smartphone-ului este un procesor dual-core Snapdragon S4. Jo Harlow a asigurat ca acesta nu este cu nimic mai rau decit procesoarele cu 4 nuclee, iar consumul de energie este cu 40% mai mic.

Nokia Lumia 920 a primit 1 GB de memorie RAM si 32 GB de memorie interna, accelerometru, senzor de lumina si de proximitate, jack audio de 3.5mm, doua camere: frontala de 1,3 megapixeli si cea de baza de 8,7 megapixeli (cu tehnologia PureView).

Vicepresedintele Microsoft, Joe Belfiore, a povestit despre caracteristicile Windows Phone 8. Belfiore a spus ca OS-ul va permite sa modificati dimensiunea „ferestrelor” de pe desktop, sa faceti capturi de ecran, sa mariti imaginile cu ajutorul gesturilor multitouch, sa efectuti imagini panoramice, plus a fost anuntata integrarea cu servicul de stocare in „cloud” – SkyDrive. In timpul prezentarii, Nokia a acordat o atentie deosebită designului si materialului utilizat pentru fabricarea Lumia 920. Potrivit vicepresedintelui companiei finlandeze, smartphone-ul se evidentiaza prin „designul inovator”, care il evidentiaza fata de alte modele. Ca si în Lumia 800/900, carcasa este fabricata din policarbonat.

Cei de la Nokia au vorbit si depsre oportunitatile camerei Nokia Lumia 920 si aplicatiile pentru editarea fotografiilor. Reprezentantii companiei sustin ca smartphone-ul utilizeaza un nou sistem de stabilizare a imaginii care va permite sa faceti imagini clare aproape in orice mediu. Cu ajutorul programelor preinstalate, din poze poate fi eliminat totul ce e de prisos.

Dimensiunile Nokia Lumia 920 sunt de 130 × 71 × 10,7 mm, greutatea – 185 g. Conform producatorului, o singura incarcare a bateriei ar trebui sa ajunga pentru 10 ore de convorbiri sau 400 de ore in standby. Concomitent cu smartphone-ul in vinzare vor aparea si diverse accesorii: casti fara fir, sistem stereo cu functie de incarcare, toate cu suport de activare prin NFC.

De asemenea, in cadrul prezentarii, Nokia a demonstrat si modelul Nokia Lumia 820. Smartphone-ul la fel este realizat din policarbonat, la exterior seamana cu celalalt model si suporta incarcarea bateriei fara fir (desi cu ajutorul unui adaptor special). Cu toate acestea camera device-ului nu are tehnologia PureView.

Nokia Lumia 820 este echipat cu un ecran de 4.3 inch cu rezolutia de 800×480 pixeli, o camera de 8 megapixeli cu optica Carl Zeiss, procesor dual-core Snapdragon S4 cu o frecventa de 1,5 GHz, 1 GB de memorie interna si un slot microSD. Dimensiunile modelului sunt de 124×69×9,9 mm, greutatea – 160 g. O singura incarcare a bateriei va va ajunge pentru 8 ore de convorbire sau 330 de ore in timp de asteptare.

Reprezentantii Nokia nu au numit data lansarii pe piata a smartphone-urilor si nici pretul acestora.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.