Cu câteva zile în urmă, compania HMD Global a anunțat smartphone-ul Nokia 6, care inițial va fi vândut doar în China, dar mai târziu va apărea și în alte ţări.

Însă, publicul așteaptă anunțarea modelului de top, care după cum se așteaptă va fi Nokia 8. Anunțul gadgetului va avea loc pe 26 februarie, în cadrul expoziției Mobile World Congress 2017.

Dispozitivul are numele de cod Nokia Supreme. Interesant este faptul că smartphone-ul a fost prezent la CES 2017, însă a fost observat de puțini jurnaliști, anunță GizmoChina.

Se presupune că Nokia 8 va fi echipat cu un procesor Snapdragon 835 și un ecran Super AMOLED de 5.7 inch, cu rezoluție de 2560 x 1440 pixeli. HMD Global ar putea lansa și o versiune cu procesor Snapdragon 821, care va fi mai ieftină.

Camera principală va fi de 24 megapixeli, cu sistem optic şi electronic de stabilizare a imaginii, iar camera frontală – de 12 megapixeli. Capacitatea memoriei interne va fi de 64 sau 128 GB, în ambele cazuri. Va fi disponibil și un slot pentru cardurile de memorie microSD.  

Nokia 8 va rula Android 7.0 Nougat.

Lasă un răspuns