HMD Global, la 8 ianuarie a acestui an, a prezentat primul smartphone Nokia care rulează sistemul de operare Android – Nokia 6.

Dispozitivul a atras atenția multor oameni, după cum reiese din „lista de utilizatori interesați” de pe unul dintre cele mai mari site-uri de comercializare din China.

Reamintim că Nokia 6 este un dispozitiv exclusiv pentru piața chineză. Mai mult decât atât, în primele zile ale vânzărilor va fi disponibil exclusiv pe magazinul online JD.com. Această platformă nu permite sa faceți precomandă, dar puteți lăsa o cerere de achiziționare. Fiecare cerere înregistrată costă 9 dolari. În cazul în care cumpărătorul își schimbă părerea, atunci gajul nu va mai putea fi întors. Astfel, sistemul încurajează persoanele interesate să cumpere gadgetul. Vânzările oficiale în China vor începe pe 19 ianuarie, iar la moment mai mult de 1 milion de utilizatori au înregistrat o cerere pentru achiziționarea Nokia 6.

 

Primul smartphone Nokia de la HMD Global a primit următoarele specificații:

  • ecran de 5.5 inch cu o rezoluție de 1920 × 1080 pixeli;
  • procesor octa-core Qualcomm Snapdragon 430;
  • 4 GB de RAM și 64 GB de memorie internă;
  • cameră principală de 16 megapixeli și frontală de 8 megapixeli;
  • scaner de amprente.

Prețul smartphone-ului este de 1699 de yuani (245 de dolari). Potrivit unor zvonuri, HMD Global va lansa Nokia 6 și pe piața internațională.

Lasă un răspuns