Nintendo SwitchLa câteva zile de la lansarea pe piață, noua consolă Nintendo Switch a devenit cea mai bină vândută consolă în America de Nord și Europa.

Sistemul de joc hibrid presupune utilizarea dispozitivului precum o consolă clasică, cât și ca una portabilă. În primele două zile de la prezentarea pe piața din SUA, Switch s-a vândut mai bine decât Nintendo Wii – cea mai bine vânduta consolă produsă vreodată de gigantul japonez. Aceasta din urmă a fost vânduta în mai mult de 100 de milioane de exemplare, anunță The Verge.

Datele de mai sus au fost obținute de către jurnalistul de la The New York Times – Nick Wingfield, care a reușit sa vorbească cu președintele Nintendo of America, Reggie Fils-Aime. Interviul nu a fost publicat, însă, Wingfield a anunțat pe Twitter că succesul Nintendo Switch este deosebit de impresionant, deoarece lansarea consolei a ajut loc în luna martie și nu în perioada sărbătorilor.

Mai devreme Nintendo a anunțat că a vândut mai mult de 600.000 de console Wii în America de Nord și cea de Sud, în primele 8 zile.

Pe lângă aceasta, Fils-Aime a anunțat că The Legend of Zelda: Breath of the Wild, pentru Nintendo Switch, a devenit cel mai bine vândut joc disponibil odată cu lansarea consolei companiei – în acest caz, nu sunt luate în considerare jocurile cum ar fi Wii Sports, inclusă în setul consolei. Aceasta este o altă realizare impresionantă pentru Nintendo, având în vedere popularitatea Super Mario 64, care a apărut simultan cu Nintendo 64, precum și faptul că The Legend of Zelda: Breath of the Wild, de asemenea, este disponibil pe Wii U.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.