Smartphone-ul Nexus din a cincea generatie va fi echipat cu o camera avansata Nikon cu „senzor triplu”. Dupa cum anunta blogul phoneArena, anume camera va fi particularitatea distincta a noului gadget.

De asemenea, site-ul a dezvaluit unele informatii tehnice despre viitorul device. Potrivit acestuia, noul GooglePhone va primi un ecran de 5 inch Full HD, cip Snapdragon 600 si o baterie cu o capacitate de 3140 mAh.  Volumul memoriei RAM si cea integrata va fi la fel ca la Nexus 4.

Despre faptul ca urmatorul modelul Nexus va primi o camera „incredibila”, a scris anterior si vicepresedintele Vic Gundotra pe pagina sa de pe Google+. El nu a precizat cind va fi lansat un astfel de dispozitiv, limitindu-se doar la cuvintele „asteapta si vei vedea”.

Nikon si Google deja au o experienta de cooperare. Prima companie instaleaza pe aparatul sau de fotografiat Coolpix S800c sistemul de operare Android, iar a doua, in anul trecut, a cumparat Nik – dezvoltatorul editorului foto Snapseed, in care a investit Nikon.

„Senzorul triplu” ar putea insemna o tehnologie apropiata de cea din smartphone-ul HTC One sau senzorul din Foveon X3 de la Sigma. Aceasta presupune ca imagine finala este „lipita” din trei imagini luate de la senzori diferiti. Tehnologia data permite sa obtinem imagini mai clare cu o redare imbunatatita a culorilor.

Ultimul smartphone cu care se mindreste Google este Nexus 4, realizat de Google in colaborare cu LG. Aparatul este echipat cu un procesor quad-core Snapdragon S4 Pro (de 1,5 GHz), 2 GB de RAM, memorie interna de 8 sau 16 GB, si camera de 8 megapixeli.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.