Se pare că Microsoft a reușit sa facă din Surface nu numai produse Windows de calitate, forțând alți producători să introducă în mod activ noi tehnologii în dispozitivele lor, dar, de asemenea, să înceapă să câștige din această afacere.

Ultimul trimestru din 2016 i-a adus Microsoft 1,3 miliarde de dolari venituri numai din vânzările de computere sub marca Surface, iar în tot anul trecut această afacere a generat venituri de 4,3 miliarde dolari.

În ciuda faptului ca update-uri semnificative la seria Surface Pro în ultima perioadă nu au fost, Microsoft a declarat că în ultimele trei trimestre vânzările Surface au arătat o rată de creștere de peste 25%. Utilizatorii au preferat să cumpere Surface Pro 4 și Surface Book, iar vânzările Surface Pro 3 sunt în declin.

În plus, o serie de produse hardware Microsoft acum nu numai că se vând bine, dar au început să aducă și profit companiei. De exemplu Surface Studio, în pofida prețului mare, se bucură de un succes enorm, iar pe parcursul trimestrului dat va fi mai ușor de procurat, deoarece Microsoft extinde volumul de producție.

Tabletele Surface și laptopul Surface Book vor fi actualizate în 2017. În plus, Microsoft va prezenta smartphone-ul Surface Phone cu Snapdragon 835, care va rula și aplicații desktop.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.