Doi membri ai universității din San Diego și un cercetător din cadrul Microsoft au ajuns la concluiza ca dacă pentru utilizatorii computerelor de astăzi o unitate SSD este o costisitoare dar performantă actualizare de la un HDD, acest lucru s-ar putea schimba în următorii 10 ani odată cu creșterea capacităților și a prețurilor. Crearea unor memorii NAND compuse din celule cu dimensiuni mai mici vor ridica rata de erori care va trebui corectată și latența operațiunilor de scriere, ceea ce va duce la degradarea rapidă a performanțelor, 2024 fiind data aproximativă la care problemele pe care progresul tehnologiei NAND le va aduce le va face neviabile.

 În același timp, un alt studiu întocmit de Georgia Institute of Technology și NEC a arătat că memoriile NAND ieftine deja sunt un factor limitator al experienței utilizatorilor. În timp ce unitățile SSD folosesc memorii de calitate superioară și controllere puternice, fiind în mod cunoscut și costisitoare, memoriile NAND ieftine pe care producătorii le folosesc în terminalele mobile curente sunt deja o frână în calea performanței. În general vina se dă pe procesoarele slabe sau limitele conexiunilor de date dar performanța mediocră poate fi mai des pusă pe seama stocării interne, folosită pentru stocarea de date și caching-ul aplicațiilor, de vină fiind atit componentele hardware precum memoria efectivă sau controllerul USB ieftin dar și componentele software, care nu folosesc un mod de scriere inteligent ci preferă scrieri aleatoare care distrug performanțele celulelor NAND.

 Acest din urmă test a fost făcut pe o serie de terminale Android și a implicat utilizarea unei serii de aplicații standard și a unor suite de teste. Soluțiile pentru aceste probleme ar putea fi tehnologiile dezvoltate chiar acum de diverse companii, cum ar fi de pildă Memristor al celor de la HP.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.