506fc4b998be0ea2313974656b7e

În luna octombrie, LG a prezentat phableta G3 Screen, echipată cu propriul procesor octa-core al companiei. Cipul, numit NUCLUN, folosește patru nuclee Cortex-A15, tactate la 1,5 GHz și patru Cortex-A7, de 1.2 GHz. Pentru dezvoltarea acestuia au fost cheltuite 179 de milioane de dolari, în ultimii doi ani, dar investiția se pare că nu a dat rezultatele așteptate.

Potrivit mai multor surse, volumul vînzărilor modelului dat, care este disponibil în Coreea de Sud, a fost mult mai mic decît se aștepta. Motivul principal fiind performanța scăzută a CPU-ului. Se anunță că dispozitivul este mai inferior față de smartphone-urile chinezești, care sunt 2-2,5 ori mai ieftine (de exemplu, Huawei Honor 6), anunță BusinessKorea.

Inițial, G3 Screen costa 757 de dolari, apoi au urmat o serie de reduceri, care, însă, nu au putut atenua declinul vînzărilor.

Productivitatea mică a lui NUCLUN e din cauza supraîncălzirii: la temperatura mai mare decît cea setată, procesorul reduce în mod automat frecvența de funcționare, ceea ce duce la micșorarea performanței. Va reuși sau nu LG să rezolve problema, nu se cunoaște.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.