macbook-proPublicația de profil Laptop Mag, care este cunoscută pentru faptul că estimează producătorii de notebook-uri, a publicat cel mai recent rating. În noua listă, compania Apple, care ocupa în ultimii patru ani primul loc, pentru prima dată a coborât pe a cincea poziție.

Laptop Mag evaluează producătorii de laptopuri din anul 2010. Experții publicației analizează 10 mărci din șase categorii: design, inovație, accesibilitate și gamă de produse, suport tehnic, garanția și părerile clienților.

În prezent, primul loc este ocupat de Lenovo, care a urcat de pe poziția a treia. Laptopurile acestui producător se bucura de o cerere mare, au comentarii pozitive din partea cumpărătorilor, oferă tehnologii moderne și suport tehnic adecvat. Lenovo este urmată de Asus, Dell și HP. Cu trei poziții a urcat compania Acer, care împarte locul al cincilea cu Apple.

Apple, cu ultimul său MacBook Pro, a primit note mici din cauza unui număr mare de comentarii negative, lipsa de porturi și prețuri ridicate. Însă, ce ține de design, suport tehnic și garanție, Apple a acumulat note mari.

Redactorul-șef al Laptop Mag, Mark Spoonauer, consideră că problemele MacBook Pro constau în prețul ridicat și softul scump, ceea ce face dificilă utilizarea lui în anumite domenii.

Analiștii cred că aceste rezultate pot fi temporare. Ei prezic o scădere a prețului modelelor MacBook actuale în acest an, deoarece generația următoare va primi un upgrade semnificativ al configurației.

Lasă un răspuns