La finalul lunii octombrie a aparut pe surse o informatie conform careia Apple e in discutii cu producatorul francez de cartele SIM Gemalto pentru dezvoltarea unei cartele SIM speciale care sa fie instalata pe iPhone si care ii va permite Apple sa gestioneze functiile acesteia si sa vanda abonamente, informeaza Hotnews. Daca va duce la capat planurile, compania americana s-ar transforma intr-un operator virtual de telefonie si va fi capabila sa gestioneze trecerea de la o retea la alta in functie de tarifele oferite de operatori si sa porteze numerele de telefon. Acest lucru nu este posibil astazi, deoarece schimbarea operatorului presupune si inlocuirea cartelei SIM.
Aceast informatia a starnit nemultumirea marilor operatori telecom (Vodafone, Orange si Telefonica), care ameninta ca vor inceta sa mai aiba in ofertele cu abonamente terminalele Apple.
Totusi, cotidianul francez Les Echos scrie ca Apple nu va implementa acest SIM inovativ pana cel mai devreme in 2012, insa toata povestea este invaluita in mister iar declaratiile oficiale lipsesc. Cert este ca piata telefoniei mobile se va schimba foarte mult cand astfel de SIM-uri vor deveni active.
sursa: financiarul.com

1 COMENTARIU

  1. […] Lansarea in Europa a iPhone cu cartela SIM multi-network ar putea fi amanata pana in 2012 Sat Nov 20, 2010 10:33 am La finalul lunii octombrie a aparut pe surse o informatie conform careia Apple e in discutii cu producatorul francez de cartele SIM Gemalto pentru dezvoltarea unei cartele SIM speciale care sa fie instalata pe iPhone si care ii va permite Apple sa gestioneze functiile acesteia si sa vanda abonamente, informeaza Hotnews. Daca va duce la […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.