sm.1971683_.750Startup-ul finlandez Jolla a eșuat în lansarea tabletelor și smartphone-urilor, însă nu a renunțat la planurile de dezvoltare a sistemului de operare mobil Sailfish OS.

Într-o rundă recentă de investiții compania a reușit să acumuleze 12 milioane dolari pentru continuarea lucrărilor legate de sistemul de operare. De asemenea, Jolla a semnat acorduri de licențiere cu producătorii de dispozitive, anunță Liliputing.

Pentru a doua oară în șase luni, compania finlandeză reușește să găsească fonduri pentru ași continua activitățile și să rămână pe linia de plutire, în ciuda situației financiare dificile și necesitatea de a returna banii utilizatorilor care nu au primit tableta precomandată.

Compania a promis că va folosi o parte din fondurile primite pentru a întoarce banii utilizatorilor. Privind în viitor, Jolla speră să continue să lucreze cu companii precum Intex și Turing Robotics Industries, care intenționează să utilizeze sistemul de operare Sailfish în dispozitivele lor.

Numai câteva dispozitive bazate pe Sailfish OS au fost lansate până în prezent. Acestea sunt smartphone-ul Jolla și Jolla Tablet, lansată în ediție limitată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.