Jolla

În Finlanda, a fost dat start vînzărilor primului smartphone cu sistemul de operare Sailfish, dezvoltat de compania Jolla. Sistemul de operare Sailfish a fost creat pe baza sistemului MeeGo de către foștii angajați ai Nokia. La moment gadgetul este disponibil numai pentru clienții operatorului finlandez DNA. Nu se știe cînd smartphone-ul va apărea și pe piața internațională.

9876

Dispozitivul este dotat cu un procesor dual-core Qualcomm tactat la 1,4 GHz, 1 GB RAM și 16 GB de memorie internă, modul Wi-Fi și Bluetooth, o cameră principală de 8 megapixeli și una fontală de 2 megapixeli. Rezoluția ecranului de 4.5 inch este de 960×540 pixeli. Dispozitivul suportă retelele 3G și LTE. Prețul smartphone-ului Jolla este de 400 de euro (la precomandă). Printre avantajele modelului se numară un „multitasking viu” și o interfață cu control prin gesturi.

1 COMENTARIU

  1. Sunt de parerea ca daca Nokia ar fi dezvoltat acest proiect „Sailfish”, ar fi avut un mare succes in comparatie cu dotarea a Windows mobile ca sistem de operare pentru device-urile lor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.