Compania Ixia a anunțat despre demonstrarea cu succes a tehnologiei Ethernet 400.

Noua tehnologie este o combinație a opt benzi, cu o capacitate de 56 Gbit/s (400GAUI-8 după standardul IEEE802.3bs), prin intermediul modulării impulsurilor în amplitudine (PAM4). Demonstrația a fost făcută de către compania Ixia în prezența membrilor cheie ai ecosistemului 400 GbE, inclusiv a utilizatorilor finali, precum și liderilor în producerea echipamentelor de rețea, cipurilor și sistemelor optice.

Participanții au avut posibilitatea de a evalua capacitatea de integrare a soluțiilor noi și a celor existente, inclusiv PAM-4 (cel mai scalabil protocol multi-nivel de semnalizare pentru lățimea de bandă din noua generație), cu tehnologia extinsă 400 GbE pentru a satisface necesitățile de lățime de bandă tot mai mari ale centrelor de date. Potrivit unui raport recent de la Cisco „Era Zettabyte – Tendințe și analiză” (http://www.cisco.com/c/en/us/solutions/collateral/service-provider/visual-networking-index-vni/vni-hyperconnectivity-wp.html), traficul IP global va creste aproape de trei ori în următorii cinci ani.

În prezent, Ixia participă la două proiecte-cheie legate de dezvoltarea și îmbunătățirea tehnologiei 400 GbE, pentru realizarea interfeței 400GAUI-8 sub forma unui modul optic QSFP-DD (Double-Density Quad Small-Form-Factor Pluggable) și OSFP (Octal Small Form Factor Pluggable).

Grupul QSFP-DDMSA (Multi-Source Agreement) lucrează asupra interfeței cu dublă densitate și își propune să asigure interacțiunea mecanică, electronică, termică și de semnalizare a componentelor modulare de la diferiți producători. Cooperarea în cadrul MSA are menirea de a accelera punerea în aplicare și de a facilita activitatea interfeței de mare viteză QSFP-DD în echipamentele de rețea. QSFP-DD va face față necesității mondiale de creștere de patru ori a lățimii de bandă totale, menținând în același timp aceiași densitate de porturi.

Grupul OSFP MSA (Multi-Source Agreement) include 49 de lideri din industrie, implicați în determinarea formei emițătorului-receptorului 400 GbE, care va suporta un spectru complet de tehnologii optice 400 GbE, cu o cuprindere largă, de la centre de date și până la rețelele de date din orașe (Metro Ethernet).

De asemenea, IXIA a fost primul furnizor care a prezentat public tehnologia 400 GbE IEEE802.3bsc, cu interfață electrică 400GAUI-16. Demonstrația a avut loc în cadrul mai multor evenimente specializate în 2016 și a confirmat faptul că tehnologia 400 GbE, inclusiv elementele cheie, deja este disponibilă și e gata pentru lansarea de noi soluții de rețea din noua generație.

Mai multe informații despre noua tehnologie le puteți obtine la numărul de telefon +373-677-00-611, sau prin e-mail moldova@muk.md.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.