După prezentarea ceasului inteligent și Apple TV, Apple a demostrant și noul iPhone – cel mai așteptat smartphone al acestui an.

S-au confirmat unele zvonuri privind numele noilor smartphone-uri Apple – iPhone 8 și iPhone 8 Plus, dar și modelul de top iPhone X.

iPhone X a primit o carcasă din sticlă și oțel inoxidabil „chirurgical” pe părțile laterale. Acesta va fi disponibil în două culori: Space Gray și Silver. Noul ecran OLED a fost numit Super Retina, diagonala sa este de 5,8 inch, iar rezoluția – 2436×1125 pixeli (458 ppi). Acesta suportă tehnologiile True Tone și 3D Touch.

Butonul Home a dispărut, smartphone-ul este controlat prin gesturi și glisări. După cum se aștepta, Apple a renunțat la Touch ID în favoarea noii tehnologii Face ID. Gradul ei de protecție este estimat de 1 la 1 000 000. Aceasta înseamnă că într-un singur caz dintr-un milion altcineva decât proprietarul poate debloca smartphone-ul, arătându-i fața. Pentru Touch ID, acest parametru este de la 1 la 50.000.

Dimensiunile telefonului inteligent sunt de 143,6×70,9×7,7 mm, iar greutatea – 174 g.

iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X au primit noul procesor numit A11 Bionic, precum și un subsistem grafic, care este cu 30% mai eficient decât cel al procesorului A10. Noul cip a fost numit „cel mai rapid procesor mobil” lansat până acum.

A11 Bionic este un cip pe 64 biți cu 6 nuclee, două sunt pentru a asigura performanță și alte patru – eficiența energetică.

iPhone 8 Plus și iPhone X sunt echipate cu module foto duble de 12 megapixeli, care vă permit să obțineți imagini și mai bune în condiții de luminozitate scăzută. A fost realizată înregistrarea video la rezoluția 1080p, cu 240 de cadre pe secundă și în format 4K, cu 60 fps.

Toate modelele au primit suport pentru realitatea augmentată, care va fi aplicată în special în jocuri, precum și în aplicații de divertisment.

Smartphone-urile au primit difuzoare stereo (amplasate în partea superioară și inferioară a dispozitivului). Sunetul va fi cu un sfert mai tare decât în ​​iPhone 7. De asemenea, trebuie remarcata implementarea încărcării fără fir.

iPhone 8 cu 64 GB de memorie internă va costa 700 de dolari, iar iPhone 8 Plus – 800 de dolari. Precomenzile pentru modelul mai mic încep pe 15 septembrie, pentru cel mai mare – pe 22 septembrie.

Prețul smartphone-ului iPhone X va fi de 1000 dolari pentru modelul cu 64 GB de memorie internă. Va apărea și o versiune cu 256 GB. Precomenzile pentru acesta vor fi lansate pe 27 octombrie, iar livrările către cumpărători – pe 3 noiembrie.

Lasă un răspuns