iphone-7

În cadrul evenimentului de astăzi, compania Apple a dezvăluit noua generație de smartphone-uri – iPhone 7 și iPhone 7 Plus.

În comparație cu modelele anterioare, tendințele nu s-au schimbat în ceea ce privește aspectul dispozitivelor, dar cel mai mult s-a lucrat în interior.

Design

Din punct de vedere al designului, iPhone 7 și versiunea Plus sunt aproape identice cu modelele anterioare, cu excepția benzilor din plastic pentru antene. Acum, acestea sunt situate pe marginile de sus și de jos a carcasei.

iphone-7-3

Inginerii au utilizat o nouă metodă de lustruire a carcasei. Astfel, noile smartphone-uri s-au primit foarte elegante, mai ales în varianta neagră. Se pare că Apple a decis să amâne lansarea unui iPhone cu desing complet nou pentru următoarea generație 8, sau iPhone 7S. Cu toate acestea, „inovații” sunt – dispozitivele sunt protejate împotriva apei și a prafului (IP67).

iphone-7-2

iphone-7-9

Atât iPhone 7 cît și iPhone 7 Plus sunt disponibile în cinci culori: negru, gri închis, argintiu, roz și auriu.

Specificații

Ambele smartphone-uri au la baza procesorul Apple A10 Fusion. Cipul are patru nuclee, dintre care două sunt destinate pentru sarcini „grele”, iar celelalte două – pentru sarcini mai putin exigente și pentru a economisi energia bateriei. Noul procesor este cu 40% mai puternic decât Apple A9.

a10

iphone-7

Cipul grafic cu șase nuclee a devenit, de asemenea, mai productiv și mai econom. Capacitatea memoriei s-a schimbat semnificativ: 32, 128 și 256 GB.

Display-ul nu s-a prea schimbat, acesta a devenit cu 25% mai luminos în comparație cu iPhone 6S. Butonul Home acum funcționează cu feedback – datorită Taptic Engine.

Camera

În mod tradițional, Apple a acordat multă atenție camerei. În versiunea obișnuita se utilizează un senzor standard de 12 megapixeli, f/1.8, care acum captează mai multă lumină. Blițul este de 4 tonuri. Imaginile sunt procesate de un nou cip Apple. Compania nu a uitat și de stabilizarea optică.

iphone-7-camera

iphone-7-plus-camera

În iPhone 7 Plus se utilizează o cameră dublă, cu o rezoluție a ambelor matrice de 12 megapixeli. Un senzor este cu unghi larg de vizualizare, celălalt – telescopic. Principala aplicare a camerei duble consta în zoom, fără pierderi de calitate. Acum în aplicația camerei va fi un zoom 10x.

iphone-camera-2
Camera frontală a fost îmbunătățită – de la 5 la 7 megapixeli.

Adio port de 3.5 mm

Apple într-adevăr a decis să renunțe la portul obișnuit pentru caști de 3,5 mm. Acum veți putea asculta muzica numai prin conectorul Lightning, sau Bluetooth. Cu ambele modele de iPhone 7 în set vor fi incluse nu numai căștile EarPods cu conector Lightning, dar, de asemenea, un adaptor cu conector 3,5 mm pentru Lightning. Proprietarii de căști tradiționale nu trebuie să își facă griji cu privire la achiziționarea unui adaptor suplimentar.

23423

23413

iphone-7-10

De asemenea, la prezentare au fost demonstrate căștile wireless AirPods, care la exterior seamănă cu EarPods obișnuite, doar că sunt fără fire. În interiorul căștilor se afla un cip pentru procesarea sunetului W1. Accesoriul poate fi folosit în tandem, sau separat. Autonomia caștilor fără fir este de doar 5 ore, dar poate fi purtat un încărcător care va prelungi autonomia cu până la 12 ore. AirPods au microfoane și funcționează cu toate dispozitivele Apple. Căștile vor putea fi procurate separat la un preț de 159 de dolari .

airpods

4533

Prin eliminarea portului de 3,5 mm s-a reușit să se elibereze loc pentru niște difuzoare mai puternice. Apropo, acum acestea sunt difuzoare stereo situate pe marginile de sus și de jos a carcasei.

Bateria este una dintre cele mai importante schimbări în versiunea 7. La navigarea web prin Wi-Fi, iPhone 7 va funcționa 14 ore, iar versiunea Plus – 15 ore. Când se utilizează browserul în rețelele LTE – 12 și 13 ore, respectiv.

Preţul

Precomanda pentru ambele modele va fi deschisă la 9 septembrie, iar în magazine gadgeturile vor apărea începând cu 16 septembrie. Prețul lui iPhone 7 va începe de la 649 de dolari în SUA, iar prețul modelului Plus – de la 769 de dolari.

Prețuri iPhone 7 și iPhone 7 Plus în Europa:
iPhone 7 32 GB – 759 euro;
iPhone 7 128 GB – 869 euro;
iPhone 7 256 GB – 979 euro;
iPhone 7 Plus 32 GB – 899 euro;
iPhone 7 Plus 128 GB – 1009 euro;
iPhone 7 Plus 256 GB – 1119 euro.

iphone-7-price

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.