Aseară, în New York, Apple a prezentat mai multe produse. Deși se știau deja multe despre ele, Apple a reușit  să surprindă cu câteva anunțuri. Ca, de exemplu, utilizarea USB Type-C în iPad Pro.

Macbook Air

Diagonala este aceeași de 13,3 inch. Marginile, însă, au devenit de două ori mai înguste și sunt afișate cu 48% mai multe culori – datorită acestui fapt, imaginea ar trebui să devină mult mai strălucitoare și mai plăcută pentru ochi.

TouchBar nu a fost instalat, acesta poate fi găsit doar în MacBook Pro. Dar, la fel ca în versiunea inițială Pro, scanerul cu amprentă Touch ID este acum situat lângă butoanele F. Acesta este utilizat în locul unei parole: pentru a debloca dispozitivul, deschiderea fișierelor protejate și confirmarea achizițiilor prin Apple Pay. Responsabil de securitate este cipul Apple T2.

Tastatura a primit un mecanism precum cel din MacBook și MacBook Pro. Butoanele ar trebui să răspundă de patru ori mai precis decât în ​​cazul mecanismului clasic. Zona trackpad-ului a crescut cu 20%.

La alegere se propune seria de procesoare Intel Core i5 din a opta generație. RAM-ul utilizat poate fi de până la 16 GB, iar SSD-ul poate fi comandat cu o capacitate de până la 1,5 TB. Laptopul cântărește 1,25 kilograme, iar grosimea carcasei este de 15,6 milimetri. Sunt disponibili doi conectori Thunderbolt 3 (unificate cu USB Type-C) și o ieșire pentru căști de 3,5 mm. Autonomia este de până la 12 ore, iar când vizionați filme bateria va oferi cu o ora mai mult.

Noul Macbook Air este disponibil în trei culori: gri, argintiu și auriu. Versiunea de bază este echipată cu procesor dual-core tactat la 1,6 GHz (3,6 GHz în modul turbo), 8 GB de RAM și 128 GB de spațiu pentru stocare. Pentru o astfel de versiune se va cere 1200 dolari, iar pentru cea cu un SSD de 256 GB va trebui să achitați cu 200 dolari mai mult. Vânzările încep pe 7 noiembrie.

Mac mini

Un alt dispozitiv Apple care demult își așteaptă upgrade-ul. Părea că compania a decis să renunțe la Mac mini, dar aseară a fost prezentat un computer absolut nou.

Dispozitivul pare a fie extrem de productiv. Aceasta va oferi procesoare cu patru sau șase nuclee (Core i5 și i7), precum și memorie DDR4 de până la 64 GB. Pot fi instalate SSD-uri  cu capacitate de până la 2 TB. Datorită unui sistem revăzut de răcire (debitul de aer este de două ori mai puternic), Mac mini poate oferi în mod constant o putere de până la 70% mai mare.

Scaner de amprente nu are, dar acest lucru nu a împiedicat Apple să instaleze același chip T2, care este responsabil de confidențialitatea datelor. Acesta va fi responsabil pentru procesele legate de securitate.

Pe panoul din spate se află mai multe porturi: patru Thunderbolt 3, două USB 3, mufa pentru căști de 3,5 milimetri, HDMI 2.0 și Ethernet:

În versiunea de bază, obținem un procesor quad-core cu o frecvență de 3,6 GHz, 128 GB spațiu pentru stocare și 8 GB de RAM. Acceleratorul grafic este Intel UHD Graphics 630. O astfel de versiune costă 799 dolari. Modelul cu un procesor cu șase nuclee (3 GHz), 8 GB de RAM și SSD de 256 GB se va vinde la un preț de 1099 dolari.

iPad Pro

Tableta a primit nu numai o îmbunătățire hardware, dar și un design complet diferit. Partea laterală nu este rotunjită, ci dreaptă, precum în iPhone SE. Dispozitivul a devenit și mai subțire: acum are o grosime de numai 5,9 milimetri.

Principalul – marginile sunt acum subțiri. Datorită acestora, Apple a reușit să crească diagonala până la 11 inch, cu aceleași dimensiuni a carcasei ca în iPad Pro de 10,5 inch. De asemenea, este prezent și modelul cu ecran de 12,9 inch. Reducerea marginilor a forțat compania să elimine butonul „Home”. Împreună cu acesta tableta a pierdut scanerul de amprente, care a fost înlocuit cu sistemul Face ID. Ca și în cazul iPhone X sau modelele mai noi, sistemul 3D de recunoaștere a feței este utilizat pentru deblocarea și confirmarea achizițiilor.

iPad Pro funcționează cu cipul A12X Bionic. Acesta procesează 5 trilioane de operațiuni pe secundă. Compania susține că acest cip este mai rapid decât procesoarele multor laptopuri. Puterea acceleratorului grafic s-a dublat și este acum comparabilă cu cea a consolei Xbox One S. În cadrul prezentării a fost demonstrată o nouă versiune a simulatorului de baschet de la 2K.

De asemenea, la iPad Pro a fost schimbat și conectorul – acum aici este USB Type-C. Acesta oferă o încărcare mai rapidă (18 W) și permite, de exemplu, încărcarea iPhone-ului. În plus, acceptă lucrul cu dispozitivele externe, cum ar fi un monitor sau o cameră foto.

De asemenea, a debutat stylus-ul Apple Pencil din a doua generație. Dispozitivul se încarcă acum și mai ușor: Pencil se magnetizează de la marginea tabletei și se încarcă. Apropo, stylus-ul recunoaște atingerea pe carcasă – cu o atingere dublă puteți selecta o altă unealtă în Photoshop.

Rezoluția camerei este de 12 megapixeli, ea suportă înregistrare în format 4K. Camera frontală TrueDepth vă permite să creați memoji.

Spațiul de stocare este de 64, 256, 512 GB și 1 TB. Versiunea de 11 inch cu cea mai mică stocare va costa 799 dolari, iar pentru 1,9 inch mai mult va trebui să achitați suma de 999 dolari. O astfel de versiune de 12,9 inch și cu un SSD de 1 TB costa 1.749 dolari.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.