ioSafe demoioSafe a  facut ceva extrem de original pentru a arata cat de rezistent va fi urmatorul sau hard disk extern, cu conector Thunderbolt si carcasa rezistenta la socuri.

Utilizind principiul Tesla Coil, ioSafe a luat un dispozitiv cu o inaltime de aproximativ 2,43 metri si a generat si utilizat un arc electric extrem de agresiv pentru a exploata si testa rezistenta la socuri a urmatorului hard disk extern din gama Rugged al companiei.

Pentru test au fost folosite solutii de stocare cu doua SSD-uri in RAID cu conector Thuderbolt pentru mare viteza. Create pentru a fi lansate in al doilea trimestru al acestui an, solutiile de stocare au rezistat cu stoicism la milioane de volti care loveau carcasa. E adevarat ca in urma experimentelor carcasa s-a prajit serios, dar insusi CEO-ul companiei, Robb Moore, a demontat-o si a scos hard disk-ul, l-a conectat pe direct si a demonstrat ca datele au fost in siguranta.

La fel de ioSafe a fost lansat la CES si SOLO G3. Acesta este cel mai recent model din gama de produse rezistente la foc si apa. Fata de modele anterioare acesta este perfect silentios datorita eliminarii ventilatorului din configuratie. G3 are un design original, pentru transfer este folosit un port USB 3.0, prezent pe spatele aparatului pe langa cablul de alimentare si un buton de on/off.

In ceea ce priveste disponibilitatea, produsul poate fi achizitionat incepand cu 1 februarie la un pret aproximativ de 299$ pentru 1TB de spatiu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.