Potrivit Intel, incepind cu luna viitoare in vinzare vor aparea 30 de modele de ultrabook-uri cu ecrane tactile. O parte dintre noile dispozitive sunt „hibriduri” – laptopuri care datorita constructiei pot si transformate in tablete. Dupa cum a spus purtatorul de cuvant al Intel, Becky Emmett, in total acum in dezvoltare sunt 110 de ultrabook-uri.

Emmett a reamintit faptul ca a doua generatie de ultrabook-uri, vor primi procesoare Ivy Bridge, care sunt cu mult mai productive decit predecesorii sai, la fel apare si o tendinta de a reduce costul dispozitivelor.

Este remarcat si faptul ca Intel a stabilit noi standarde pentru laptop-uri de acest tip. Ele trebuie in mod obligatoriu sa fie echipate cu interfete Thunderbolt sau USB 3.0, pentru transfer de date rapid, viata bateriei nu trebuie sa fie mai mica de cinci ore, iar ultrabook-urile cu dimensinea ecranului mai mica de 14 inchi nu pot fi mai grose de 18 mm, cele mai mari de 14 inchi – 21 mm.

Intel pregateste al treilea val de ultrabook-uri in 2013, in care va fi folosita platforma cu numele de cod Haswell. Se asteapta ca laptopurile vor fi si mai subtiri, vor avea o autonomie mai mare si vor primi functia de recunoastere a vocii.

sursa: pcworld.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.