In SUA noul iPhone 5 costa doar 199 de dolari. Multi sunt uimiti si invidiosi cind vad preturile americane la smartphone-uri. Putini insa tin contul de faptul ca trebuie sa semnezi si un contract cu operatorul pentru doi ani. Si mai putini utilizatori atrag atentia la planurile tarifale si aproape nimeni nu se gindeste la cheltuielile aditionale. Deci, ce suma vor scoate americanii din buzunar pentru intretinerea unui iPhone 5 in acesti doi ani?

Pe internet a aparut un infografic care arata in mod clar cheltuielile proprietarilor de smartphone-uri Apple. Cheltuielile de baza tin de plata planurilor tarifare. Chiar si cel mai ieftin dintre acestea costa lunar 60 de dolari, iar timp de doi ani se achita minimum 1440 de dolari. In cazul in care alege abonamentul de 230 de dolari pe luna, atunci achita 5.520 de dolari pentru doi ani.

Pentru noul iPhone 5 proprietarul neaparat va cumpara diverse accesorii cum ar fi o husa care costa cel putin 50 de dolari, incarcator de masina de 10 dolari, docking station cu difuzoare de 100 de dolari si alte lucruri, scrie Mashable. In total, peste doi ani, proprietarul smartphone-ului va cheltui nu mai putin de 1.800 de dolari. Si aceasta fara procurarea aplicatiilor. In plus. pentru jocuri si vizionarea clipurilor video utilizatorii cheltuie anual in mediu aproape doua saptamini din viata.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.