Încărcarea wireless nu este un concept nou. Printre cei care pun umărul la dezvoltarea acestei tehnologii se numără şi Nokia. Fujitsu, pe de altă parte, are o abordare ce pare să fie mai practică.

În locul inducţiei electromagnetice, cei de la Fujitsu preferă rezonanţa magnetică . Compania japoneză lucrează la acest proiect din 2006 şi va mai lucra, se pare încă vreo doi ani. Pentru că cei de la Fujitsu ne anunţă că ne vom putea încărca wireless telefoanele şi celelalte gadgeturi, folosind tehnologia lor, începând cu 2012.

Metoda Fujitsu de încărcare wireless

Sistemul bazat pe rezonanţa magnetică oferă câteva avantaje. În primul rând, un singur transmiţător poate încărca simultan mai multe dispozitive . În al doilea rând, raza de acţiune este mai mare (câţiva metri).

Cei de la Fujitsu au planuri mari legate de această tehnologie. Au de gând să încarce cam tot ce funcţionează cu baterie de la telefoane mobile la maşini electrice.

sursa: go4it.ro

1 COMENTARIU

  1. […] Încă doi ani până la încărcarea wireless a gadgeturilor Tue Sep 14, 2010 10:55 am Încărcarea wireless nu este un concept nou. Printre cei care pun umărul la dezvoltarea acestei tehnologii se numără şi Nokia. Fujitsu, pe de altă parte, are o abordare ce pare să fie mai practică. În locul inducţiei electromagnetice, cei de la Fujitsu preferă rezonanţa magnetică . Compania japoneză lucrează la acest proiect din 2006 şi […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.