IBM

Vicepreședintele IBM, Fletcher Previn, a oferit informații neașteptate – doar 5% dintre utilizatorii de dispozitive Apple au nevoie de suport, ce este semnificativ mai puțin decît în ​​cazul calculatoarelor Windows, unde 40% dintre lucrători au nevoie de ajutor.

Acum IBM are 130.000 de dispozitive Apple și în fiecare săptămînă cumpără alte 1,900 de Mac-uri. În același timp, suportul tehnic este limitat la 24 de angajați. Dacă se va menține acest număr mic de persoane, atunci compania va economisi semnificativ pe salarii și a alte resurse (dotarea locului de muncă și infrastructură).

Niște calcule simple indică că unui angajat, din suportul tehic, îi revin peste 5400 de lucrători din cadrul companiei. Pentru întreprinderile mari acesta este un număr nesemnificativ. Potrivit firmei de cercetare Gartner, un indicator bun este de circa 70 de persoane pentru un specialist din suportul tehnic. E de remarcat faptul că datele Gartner indică suportul tehnic ca un tot întreg și nu împărțit pe categorii, așa cum s-a întîmplat la IBM. Din păcate, compania nu a numit cifra cu cît aceștea au reușit să reducă numărul de angajați, în divizia de deservire tehnică, după introducerea în masă a tehnicii Apple.

Trebuie remarcat faptul că în anul trecut Apple și IBM au anunțat un parteneriat în cadrul căruia oferă dispozitive iOS și servicii cloud Apple, în segmentul corporativ. Și, prin urmare, rămîn anumite întrebări, cît de bine este cu adaptarea tehnologiei „Apple” în interiorul IBM și cum percep utilizatorii această tranziție. Dar faptul că trecerea pe Mac a avul loc cu succes, cel puțin în domeniul optimizării de asistență tehnică, este evident.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.